Jaap. F. Grolleboer

Wie is Jaap-F. nou eigenlijk?


Jaap- Ferdinand is afgestudeerd cultuurantropoloog met als specialisatie de wisselwerking van zoeigaten. 
Zijn culturele hoogbegaafdheid heeft hij te danken aan zijn voorvaderen die allen lid zijn geweest van het CMS.

Jaap-F. heeft zich als doel gesteld de medemens wederom bewust te maken van de vele bijzondere objecten, gebouwen, plaatsen, beelden, inwoners, vissen, postgleuven, kwatmuren en natuurlijk zoeigaten in de stad 's-Hertogenbosch. 

Naast zijn fascinatie voor cultuur houdt Jaap-F. er ook nog een aantal bijzondere hobby's op na. 
Zoals het chronologisch-alfabetisch sorteren van oude kranten en door zijn moeder gelezen Libelles. 
Als liefhebber van oude wijnen is Jaap-F. regelmatig te vinden in de buurt van glasbakken, alwaar hij hoopt en er soms ook in slaagt een flesje uit een goed jaar te bemachtigen. 
Door zijn erudiete verschijning wordt Jaap- F. vaak gevraagd model te staan voor de beeldhouwers van de Bossche Academie, hij vindt dat aangenaam.

Jaap is ook een verwoed virtuoos op de fluit, van neus- tot blokfluit..het maakt Jaap niet uit. Hij is hierin aangemoedigd door zijn goede vriend Andre Rieu, die hij op de muziekschool van Vlaardingen heeft leren kennen tijdens een korte cursus tamboerijn. Regelmatig komen ze nog bij elkaar over de vloer waar ze dan uren kunnen doorbomen over hun gezamenlijke hobby: het kweken van eivormige tomaten.

 

Ook culinair is Jaap- F. van vele markten thuis, in een handomdraai zet hij een feestelijke dis op tafel. Zijn favoriete eenpansgerecht is zilvervliesrijst met tuinbonen met als dessert gestoofde appelmoes. 
Als er nog wat vrije tijd over blijft kun je Jaap nogal eens tegenkomen in het park waar hij gevallen bladeren zoekt (Beuk) die hij in de koude wintermaanden gedroogd en wel in zijn album plakt.


Echt een hekel heeft Jaap aan pissebedden die hij zelf zoggen noemt. Dit omdat ze altijd op of onder historisch van belang zijnde plaatsen zitten. En als het er nou één zou zijn, maar er zitten altijd hele families!

Samen met Henk gaat hij wel eens met de trein, daar kan hij echt van genieten al die weilanden met daarin van die oprukkende vinex-wijken, schitterend! 
Jaap zou het erg fijn vinden zoveel mogelijk mensen mee te nemen langs zijn mooiste plekjes in de stad

 

Zijn motto is: Laat hem niet alleen!