Henk-Zacharias Berend Boudewijn Thalamus Knotjes

Wie is Henk-Z. nou eigenlijk?


Henk-Z. is cum-laude gepromoveerd op de ontstaansgeschiedenis van het zogenaamde kwatten. Hij wordt dan ook landelijk gezien als kwat-expert. 
Naast deze specialisatie is Henk- Z. kunsthistoricus . Met name oude, verweerde gevels boeien hem mateloos. 


Evenals bij Jaap F. zijn bij Henk Z. zijn voorvaderen ook allen lid geweest van het CMS.

Naast zijn enerverende taken in de wereld van de Kunst met hoofdletter K, heeft Henk nogal wat nevenactiviteiten. Zo is hij erelid van het V.T.B.V.B.T ( Vereniging tot Behoud van het Bermtoerisme). In de vrije weekenden kun je Henk vaak spotten langs de A2 ter hoogte van knooppunt Vianen.

Als kunstkenner is Henk zelf ook actief kunstenaar. Zijn werken, bestaande uit immense pitriet bouwwerken, hebben al op velen een behoorlijke indruk gemaakt. 
Hij werkt met het pitriet nog op ambachtelijke wijze; eerst stomen, daarna buigen.

 

Momenteel is Henk bezig met het schrijven van de non-fictieve trilogie “De Nerofieten, da's pas genieten” n.a.v. van zijn jarenlange studie naar de nimmer ontdekte primaten stam uit de bossen van Oost-Drenthe. Hier heeft hij ook zijn specialisatie in het beoefenen van de Lurrie-Bop aan overgehouden.

Henk houdt van gezelligheid, lekker Pim-Pam-Petten met vrienden en muziek luisteren van Corrie Brokken, op zulke momenten komen de verhalen, over vroeger, de tijd dat Henk nog in de harmonie speelde en hij synchroon kon meelopen in een driekwartsmaat. Mooie tijden!

 

Het liefst zou Henk eens aan de haal gaan met zijn nieuwe vriendin, om zich definitief te vestigen in Bakkingedam, het dorp waar Harrie Goesting ooit kampioen werd. 
Maar de huizen daar zijn schaars, dat is jammer.

Voor diegene die naast cultuur en kunst ook houden van bermen en uitvoegstroken, wil Henk graag wat tijd vrij maken om samen een “bermbeleving' te ondergaan. 
Dat schijnt toch een bijzondere ervaring te zijn.

Henk vindt kaas echt heel vies, dus als je ooit naast hem loopt en een boterham met kaas naar binnen werkt, doe dat dan zonder dat hij het ziet. Hij kan daar echt niet tegen. Pindakaas mag wel.

 

 

Zijn motto is: Wie vandaag niets ziet, kijkt morgen beter!