De Stichting

De Stichting Cultuur Minnend 'S-hertogenbosch is een echte familiestichting opgericht in 1712 door Mr. Albertus Wijnandus Grollenboer en Mr. Diederik Thalamus Knootjes , de voorvaderen van de huidige gidsen Jaap F. Grolleboer en Henk Z. Knotjes.

Sinds 1760 lopen de gidsen met de paraplu, daar de term toen officieel werd vastgelegd. Daarvoor liepen zij met elk een ebbenhouten wandelstok. In de begintijd van de paraplu woog dit artikel ongeveer twee kilogram en was hij een meter lang. Daar Albertus en Diederik al op leeftijd waren toen de paraplu zijn intrede deed lieten zij deze dan ook dragen door hun kleinzonen Bastiaan en Jeremy
Zo werd de “fakkel” als het ware van generatie op generatie doorgegeven en dit bleef tot op de dag van vandaag in gebruik want Jaap & Henk zijn tot op heden kinderloos.


Het hart wat het minnende aspect van de stichting symboliseert, is tevens het bindende element tussen Jaap, Henk, Berrie & Tinie en de mensen die zij zoal door de stad begeleiden. De saamhorigheid die optreedt tijdens de wandeling is er een van “ons kent ons” en samen onderweg. Het is dus niet alleen de cultuur die wordt bemind, ook respect voor elkaar en tesamen cultuur proeven en snuiven staan bij de stichting hoog in het vaandel.

 

Zij die de stad met hart en ziel willen bekijken, laten zich gaarne door Ludiek Wandelen verrijken!

 

Maak kennis met onze Ludieke Stadsgidsen

   Henk-Z.       |       Jaap-F.       |     Berrie-C.       |       Tinie-A.